Pika priiffi

Posted on

Jälleen kerran on hankaluuksi päästä sisään. Onnasi ja nyt tällä kertaan pistettiin myös se muistiin ylös, että päästään helpommin sisään.

 

Elikkä armeejasta pääsin pois tämän vuoden kesäkuussa autonkuljettajana/tykkimies. Erittäin ylpeä olla tykkimies. Ampuminen tykeillä oli mahtavaa. Miten maa tärisi jalkojen alla ja äänen voi vei sydämesi melkein pois rinnastasi.
En saanut töitä armeejasta mikä oli harmi minulle. Minun mäihäni oli hieman nolla ja siksi veikkaan se oli syyksi siihen enemmäkseen. Jossain kohtaan voisi kertaakin kirjoittajan puolelleni miten siellä sitten kävi.

Heti työttömäksi jäätiinkiin sen jälkeen ja myös oltiin kipeitä pitkä kestoisessa flunsassa.
Jossakin vaiheessa elokuussa sain yhteyden Crimsonille, josta tuli työn tekijä auttaamaan minua etsimään töitä. Työkkärin työttömän sivustolla oli pakko valita kolmesta eri vaihtoehdoista. Valitsin tuon firman mikä olisi siinä kohtaan kuulosti hyvältä. Ihan hyväkin on ollut. Ainoa harmiksi miksi itse te-työntekijät eivät voisi tehdä näitä hommeja vaan antavat toisille firmoille ja joutuvat siitä sitten maksamaan.
Tämän uuden Nuorten Haku systeemi on ollut hyvä, että olen päässyt pariin työhaastatteluun, mutta mikä ei ole oikein vienyt ihan työntekoon.

Sain kuintenkin itse haetuksi Valtiin osa-aikaiseen tiskaajan hommaan. Noh se ei kestännyt kauan, kun sain potkut. Kuulema epäjärjestyksellinen ja likaisia astioita. Siinä kohtaan piti nostaa kulmakarvaa ylemmäksi, koska tiskit olivat pinttyneet tietyissä kohdeissa, että niistä ei lähtenyt lika irti mitenkään. Sitä oli jynsätty ja laitettu likoamaan niin ei mitään auttanut. Koneesta astia oli mennyt kolmesti. Tiistaisin heillä oli astioiden palautus oikeisiin paikkoihin. Minulla ei ollut missään vaiheessa sellaista työpäivää, että se järjestely olisi minun täytynyt tehdä. Muuna päivinä laitoin astiat sellaiseen paikkaan missä oli samanlainen astia. Jos astialla ei näkynyt kaveria niin laitoin astian väri koodin mukaan ja materiaalin. Nähtävästi työni ei vain kelvannut heille ja olen tiski kokeesta saanut täydet pisteet? Jotenkin nyt vain epäilen, että joku on pistänyt likaiset syytöksen minuun. Harmittaa vain kovasti, koska minä pidin siitä paikasta todella paljon ja työstäni kovasti.

Se pikku hetki töissä sai aikaiseksi monta erilaista paeri sotkua Kelaan ja Työkkäriin. Palkanlaskelman takia työttömyysrahaa sai odottaa kauan. Kun sitä saa niin ja tulee kuun sisällä kahdesti se estää toimeentulon saamista. Toimeentuloa en saa koska olen Kelan mielestä rikas. Kun yhdessä kuussa sain 700euroa, vaikka se 200euro oli kesäkuun raha, vaikka tuli heinäkuussa. Kun heinäkuussa tuli se 700euroa niin se oli paljon ettei tarvitse antaa toimeentuloa, vaikka siinä kohtaan olin saamatta rahaa melkein kaksi ja puolikuukautta. Nähtävästi pitää katsoa, että kerran kuussa saan vaan raha tulon niin silloin ehkä auttaa asiaan, vaikka Kelanhan ja työpalkkalaskujen takia työttömyys rahan saaminen hyppää yhdestä tai kahdesta kuusta.
Kun en ole mitenkään tietokone nörtti niin välillä on hanlauuksia vastailla työkkärin pyytämiin selvityksiin ja siksi tulee postissa varoituksia niin tuotan sillä tavalla lisä juoksutusta. Yritin saada tietoa omasta pisteestäni soittamalla työkkäriin, mutta eihän se puhelinmies oikein osanut auttaa minua mitenkään, kun itsekkin selasi samaan aikaa Te-toimiston sivuja öömänä. Kysymykseni oli vain se, että voiko jättää nämä paperit omalle kaupungille vai pitäänkö ajaa Pirkanmaan sydämeen. Te-toimiston pisteet ovat tässä ja tässä. Ok oli asia minulle, mutta miksi minä saan kirjeen missä oli alas laitettu oma kaupungin tiedot mikä myös hoisi Te-toimiston työtä. Puhelinmies ei oikein osanut sanoa siihen asiaan yhtään mitään, kun netissä luki paikkassa ei ole toimistoa niin siellä ei ole sellaista. Onneksi muistin osoitteen ja menin sinne osoitteeseen. Siellähän oli Te-toimiston alaisuudessa työ piste, joka hoisi tällaisia asioita. Paikka ei ollut vielä mennyt kiinni ja pääsisin sisään hoitamaan asiatni kuntoon. Jesss…

Valitettavasti sain kuulla myös senkin, että kun olen nyt ospiekkellut ammattin lisäämis asioita, että saisin paremmin työ apajille. Näistä kurssiseista ei kuitenkaan tule aktiivisuuden mallin kriteereitä täyttäviä asioita. Elikkä tässä kohtaan maksan eläinkuljetus linjasta omasta pussukasta niin kuin myös Taksi luvista. Yhteensä tässä menee 500euroa mikä olisi vanhan mitan mukaan juuri yhden kuukauden raha tulo Kelalta. Joulukuuhun elellään nuudelilla. Ehkä jopa alkaisin laihtumaankin duudeleilla, kun rahaa ei ole mihinkään. Pitäisi säästää rahaa siihen mitä haluisi tehdä, vaikka olisi tytön.
Siksi olen miettinyt onko tässä mitään häntää ja päätä oikein olla. Sinäänsä kivaa olla tytötän, että voi tehdä mitä tykkää, mutta rahan tuleminen rajoittaa liikkumisen vapautta.
Kun alkaa kirjoitella näistä raha huoleista niin tuli mieleen ensi vuonna lähtien joudun makasamaan joka kuukaudessa mitä n.10 euroa pankkin kuukausi palvelusta. Kun omaan kännykkääni ei saa mobiilisovellusta niin mä joudun siitäkin maksamaan, vaikka en voi hyötyöä asialle. Jos haluan sen mobiilisovelluksen niin täytyisi hankkia uuden puhelimen ja se maksaa jopa 200eurooa. Katsottuna asia on tasa vertainen, mutta mistä kulmasta katsoo niin helpottaa. Tässä kohtaan että pankki ei saisi rahaa. Miksi pankeilla ei voisi olla työttömille oma laskujärjestelmä?

 

Pika katsauksen jälkeen etsimään töitä, että yhteisömasennus iskisi niin pahasti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 + 3 =